vrijdag 13 november 2015

Nieuwe uitdagingen aangaan? Confrontatie als medicijn!

De keus om een nieuwe uitdaging aan te gaan heeft zowel aangename als onaangename kanten.  Een voorbeeld van afgelopen week schets ik hieronder.

Een jongeman heeft in het sollicitatiegesprek aangegeven de uitdaging aan te gaan om de activiteiten voor het nieuwe platform Plan Your Event uit te gaan voeren. Als u naar de website gaat ziet u een klok, die aftelt naar het moment waarop deze website "live" gaat.
 

Na de eerste paar dagen training en begeleiding zie ik de betreffende man al worstelen met de werkzaamheden en na 2 dagen geeft hij dat ook aan. Het "vechten" met het werk en zichzelf is begonnen.
Ik adviseer hem de eerste week de "Confrontatie" met zichzelf aan te gaan en eerst de ervaring van het werk te doorleven alvorens een beslissing te nemen. Hij gaat akkoord en de volgende fase dient zich vervolgens aan. Ik zie hem moeite hebben met het pakken van de telefoon. Tevens komt hij met argumenten die slechts zijdelings invloed hebben om het werk naar behoren zijn uit te voeren. ( trage verbinding, magere snelheid van het systeem etc). Hij gaat daardoor  het werk  "Vermijden".

Uiteindelijk heeft hij mij afgelopen dinsdag aangegeven, dat hij zich niet in het werk kan vinden en er voor kiest om niet meer deel te nemen aan het team. Hierdoor kiest hij ervoor om te "Vluchten" in de hoop elders ander werk te vinden. Ik heb hem bedankt en succes gewenst.

Dat het ook anders kan heeft een andere medewerker bewezen. Zij gaat de uitdaging wel aan en "Confronteert" zichzelf met de uitdaging en toetst haar werk met ( de spiegel) en de omgeving.
Door te oefenen, oefenen en nogmaals te oefenen gaat ze de "Confrontatie" aan. Zij profiteert van de opmerkingen uit haar omgeving en de lessen van de ervaring (reflectie) met het bellen met (potentiële) klanten. Door die confrontatie leert zij van haar fouten en heeft daardoor meer succes. we zien bij haar het resultaat door het groeien van het aantal positieve "scores".

(Ik vergelijk dit met het spelen/zingen van een muziekstuk. In eerste instantie heb je de partituur nodig om muziek te maken en te oefenen. Kun je het muziekstuk eenmaal uit je hoofd, dan kun je gaan "spelen" met de muziek en klinkt het ook beter.)

Mijn advies aan mensen, die een uitdaging voor nieuw werk aan te gaan te waken voor de drie "V's"
 ( Vechten , Vermijden, Vluchten ) en de "C" Confrontatie  te omarmen. Uiteraard help ik daarbij en geef ik advies over de verschillende mogelijkheden.

Tijdens "het leveren van de arbeidsprestatie" als onderdeel van het HR-proces is de bewustwording van voornoemd gedrag uitermate belangrijk bij het functioneren van de totale organisatie.  Hierdoor ontstaan doorgroeimogelijkheden naar een andere competentieniveau.

Door het vertrek van degenen, die "Vluchten" ontstaat er weer ruimte voor nieuwe kandidaten. Inmiddels hebben we de vacature weer opengesteld en je kunt weer solliciteren.

Het team, dat de afgelopen 10 dagen bezig is geweest om klanten te vinden in de pré sales fase voor Plan Your Event verdient een groot compliment. Zij hebben met het realiseren van een paar mijlpalen er toe bijgedragen, dat we de lancering van deze site met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Ben je op zoek naar werk? Naast het feit, dat we voor deze organisatie mensen nodig hebben zijn er meer initiatieven, waarvoor wij capaciteit kunnen gebruiken. Een mail aan mij met jouw cv kan een opening naar nieuwe uitdaging zijn. Je kunt e ook voor kiezen om een bijeenkomst bij te wonen bij dropship-factory B.V. Wij begeleiden de initiatieven zoals Plan Your Event en hebben regelmatig mensen nodig.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten